Intensieve behandeleenheid

“Wim vlucht telkens in drankmisbruik wanneer het team samen met hem stappen wil zetten naar een open afdeling toe. Alle afspraken die met hem gemaakt worden, legt hij naast zich neer en hij beschouwt zichzelf als hopeloos. Hij gelooft niet meer in behandeling, werkt niet meer mee, maar kan ook nergens naartoe. Hulpverleners weten niet wat ze hem nog kunnen bieden.”

“Wanneer Sandra het moeilijk heeft, slaagt ze er niet in om hierover te praten of hulp te aanvaarden van mensen uit haar omgeving. De enige manier waarop ze aan haar omgeving duidelijk kan maken dat ze het niet meer aankan, is door te automutileren met soms ernstige lichamelijke schade tot gevolg. Ze wil hiermee stoppen maar niemand lijkt haar te begrijpen of te kunnen helpen."

                                                                         “Jeanine wordt voor de derde keer in psychiatrie opgenomen. De vele tegenslagen die ze in het leven heeft meegemaakt, maken het moeilijk om andere mensen te vertrouwen. Wanneer ze zich in het nauw gedreven voelt, kan ze erg impulsief en dreigend reageren. Haar gedrag is vaak angstaanjagend, zowel voor medepatiënten als voor hulpverleners. Hierdoor belandt ze regelmatig op afzondering en loopt haar behandeling telkens weer vast.”