Centrum voor psychotherapie ELIM bestaat 10 jaar


Persbericht

Op vrijdag 10 februari bestaat het centrum voor psychotherapie ELIM in Kapellen tien jaar en dat wordt gevierd met een studiedag en een concert.  

10 jaar residentiële psychotherapie
ELIM is één van de enige twee centra in Vlaanderen waar volwassenen terecht kunnen voor intensieve, residentiële psychotherapie. Er is plaats voor 44 cliënten die zijn vastgelopen in het leven en hierbij een onverdraaglijke lijdensdruk ervaren. Zij kunnen hier maximaal 12 maanden verblijven en krijgen een op maat samengesteld therapiepakket aangeboden.  

De keuze om psychotherapie te blijven ondersteunen is een gedurfde keuze in deze tijden waarin psychiatrische centra door de overheid worden aangezet om bedden af te bouwen, de behandelduur te verkorten en patiëntenzorg maatschappelijker te organiseren via mobiele zorgteams. Terwijl dagbehandeling of ambulante therapie goedkoper zijn, kiezen wij bewust voor residentiële psychotherapie, net omdat afstand voor cliënten erg heilzaam kan zijn om inzicht te verwerven in problemen en ingewikkelde interactiepatronen.  

Feestelijke studiedag en concert
Wordt psychotherapie niet al te veel meegenomen in de versnelling van deze tijd die weinig ruimte laat om bij de dingen stil te staan? Is therapie geen gebeuren dat afstand en tijd vraagt? Dit zijn centrale vragen tijdens de studiedag ‘Ruimte om te tijden’ die we organiseren ter gelegenheid van ons tienjarig bestaan.  

Op 9 februari om 19.30 uur organiseren we het concert Canto Ostinato, een eigenzinnige compositie waarin tijd een belangrijke rol speelt. Het concert wordt uitgevoerd door het Rondane Kwartet met een nabespreking door Marc Erkens (LUCA School of Arts).  

Op 10 februari vindt de studiedag ‘Ruimte om te tijden’ plaats in de KBC-toren in Antwerpen van 09.30 tot 17.15 uur. Gastsprekers zijn: Paul Descheemaeker, Gina Devos, Jan Van Camp, Bert Van den Bergh, Koen Korevaar, Rudi Vermote, Erik Desombere.  

 

Een terugblik