Functie 3 krijgt vorm in PC Bethanië  


SAS en Tracé 7 zijn samengesmolten tot ‘Functie 3’. Concreet blijft de groepswerking en individuele werking van Tracé 7 bestaan, maar deze vormt een schakel in een geheel van ontmoetingsmogelijkheden en arbeidsmatige en vrijetijdsactiviteiten, dat vertrekt binnen de veilige muren van het psychiatrisch centrum en naar buiten toe werkt. Indien er vragen zijn i.v.m. wonen, gaan we hier ook mee aan de slag. De begeleiding wordt zoveel mogelijk op maat samengesteld, afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de patiënt/ bewoner/bezoeker.  


Wat houdt de begeleiding in?

Patiënten en bewoners vanuit PZ Bethaniënhuis, PVT De Landhuizen, BW De Sprong, RC de keerkring of mensen van buitenaf kunnen terecht voor een kopje koffie en een babbeltje in één van de ontmoetingshuizen georganiseerd door en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De begeleiders gaan samen met de bezoekers op zoek naar antwoorden op hun vragen over vrije tijd, ontmoeting, vorming en arbeid (van vrijwilligerswerk, stages tot betaald werk). Ze geven geen therapie, maar gaan individueel op pad om te zoeken naar een dagbesteding. De keuzes, wensen en het tempo van de bezoekers staan centraal. Indien gewenst, betrekt de begeleiding ook de directe omgeving of andere partners in de zoektocht om herstel te bevorderen, zowel op persoonlijk als sociaal vlak. Daarnaast kunnen bezoekers ook deelnemen aan begeleide vrijetijds- of arbeidsactiviteiten in groep.

Kortom, bezoekers worden ondersteund in hun zoektocht naar ontmoeting, vrijetijdsactiviteiten, vorming en/of arbeid. Hiervoor wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere organisaties en begeleidingsmogelijkheden buiten de geestelijke gezondheidszorg. Enkele voorbeelden zijn brouwerij De Trappisten, zorgboerderijen, kringloopwinkels, AZ Sint-Jozef, sociale kruidenier ‘de NetZak’, dagondersteuning OLO Brasschaat, diverse commerciële bedrijven en nog vele anderen.

PC Bethanië (PZ Bethaniënhuis, PVT De Landhuizen, BW De Sprong en RC de keerkring) werkt samen met vele andere partners in de eerstelijnszones Voorkempen, Noorderkempen en Noord-Antwerpen.    Voorkempen Noorderkempen - Noord-Antwerpen Noorderkempen - Noord-Antwerpen
Ontmoetingshuis De Honk
Zoerselsteenweg 69A
2980 Zoersel
0470 55 38 76
Ontmoetingshuis Aliado
Koningsakker 13
2930 Brasschaat
0470 90 29 34
Ontmoetingshuis Kalmthout
Kerkeind 3
2920 Kalmthout
Openingsuren:
maandag: 9-17 uur
dinsdag: 9-17 uur
vrijdag: 9-17 uur

Openingsuren:
maandag: 9.30-18.30 uur
dinsdag: 9-16 uur
woensdag: gesloten
donderdag: 9-16 uur
vrijdag: 9-16 uur
Opstart medio 2019


Stap naar Functie 3

Toeleiding naar Functie 3 kan gebeuren tijdens de behandeling in PZ Bethaniënhuis via de medewerkers van gebouw 7 of de ontmoetingshuizen. Ook mensen van buitenaf kunnen terecht bij Functie 3. Hoe gaat dit in zijn werk?    

Contactpersonen

Voorkempen Noorderkempen - Noord-Antwerpen
Vrije tijd en ontmoeting
Evelien Nuyts
Medewerker vrije tijd en ontmoeting
0492 27 45 44
evelien.nuyts@emmaus.be  
Vrije tijd en ontmoeting
Anke Boumans
Medewerker vrije tijd en ontmoeting
0471 84 13 94
anke.boumans@emmaus.be
Arbeid
Leen Meeussen
Medewerker arbeid
Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag
03 380 34 19
leen.meeussen@emmaus.be
Arbeid
Sien Scheynen
Medewerker arbeid
Aanwezig op:
• Dinsdag en donderdag: 03 380 34 13
• Maandag en vrijdag te Aliado: 03 345 75 70
sien.scheynen@emmaus.be  

                       

Coördinator arbeidscoachen GGZ en coördinator RC de keerkring
Liesbet Felix - 0470 22 07 21
Meer info: www.rc-de-keerkring.be
Coördinator HerstelAcademie SaRA
Lavinia Vervecken - 03 380 38 83
Meer info: www.herstelacademie.be/antwerpen
Coördinator Functie 3
Bie Stoops - 03 380 34 10
bie.stoops@emmaus.be